Witam wszystkich. Jestem nowym użytkownikiem forum.
Od ponad roku posiadam Renault Captur 0,9 tce rocznik 2015. Chciałem sobie aktywować Android Auto ale niestety poprzedni właściciel ( chyba ze względu na swój wiek ) nie robił żadnych aktualizacji oprogramowania R-link i moja wersja pochodzi z końca 2014 roku - oznaczenie 11.318.
Z tego co wiem do aktywacji AA wymagane są dużo nowsze wersje oprogramowania ale czytałem też , że w ASO raczej odradzają aktualizację takich starych wersji strasząc w najgorszym wypadku czarnym ekranem na wyświetlaczu. Teraz moje pytanie - czy ktoś aktualizował tak starą wersję , czy były z tym problemy ? A może ktoś z okolic Lublina , Kraśnika jest w stanie zrobić coś takiego ?
Z góry dziękuję za wszystkie podpowiedzi.

Aktualizacja oprogramowania R-link 1
Moderator: Grupa Moderatorów
-
- Bywalec
- Renault: Renault Captur
- Silnik: 0,9 TCE
-
- Forumowicz
- Renault: Trafic III
- Silnik: 2.0DCI 150KM EDC
Re: Aktualizacja oprogramowania R-link 1
Kumpel siedzący na tych srejsbukowych forach Renaulta podesłał mi namiary na kogoś takiego z Bydgoszczy. Organizowali jakieś "grupowe" spotkanie na programowanie tych wszystkich tam renówkowych tematów, w tym jakieś adaptacje sprzęgieł w automatycznych skrzyniach itp. Masa elektroniki, aktualizacje wzmacniaczy, parktroników, map navi, softu, BT, Android i wiele innych. Obstawiam że tam właśnie powinieneś szukać pomocy - pewnie w każdym rejonie Polski jest jakiś magik który się tym para