iparts></a>
<a href= francuskie

Nie masz kodu do radia?

Buuum buuuum....

Moderator: Grupa Moderatorów

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
siara64
Bywalec
Bywalec
Posty: 8
Rejestracja: środa, 7 października 2020, 21:36
Renault: Laguna III Grandtour
Silnik: 3.5 V6 LPG
Lokalizacja: WLKP

Re: Nie masz kodu do radia?

Post autor: siara64 »

witam

potrzebuje rozkodować dvd carminat

Pin
Obrazek
Obrazek

Radio
Obrazek

Dvd
Obrazek

Tuner
Obrazek

Awatar użytkownika
adamos111
KLUBOWICZ
KLUBOWICZ
Posty: 580
Rejestracja: poniedziałek, 28 lutego 2011, 21:40
Renault: Koleos 4x4 automat
Silnik: 2.0 dCi 2012r
Lokalizacja: Podlaskie

Re: Nie masz kodu do radia?

Post autor: adamos111 »

W tym przypadku potrzebne jest podłączenia się komputerem i z pamięci modułu odczytać kod do wygenerowania prawidłowego kodu do odblokowania.Ja to robiłem Clipem,Launchem też można.Co do innych to nie wiem.A jak brak możliwości podłączenia to pozostaje aso po vinie.
Koleos i Modus

Awatar użytkownika
siara64
Bywalec
Bywalec
Posty: 8
Rejestracja: środa, 7 października 2020, 21:36
Renault: Laguna III Grandtour
Silnik: 3.5 V6 LPG
Lokalizacja: WLKP

Re: Nie masz kodu do radia?

Post autor: siara64 »

ok dziękuję bardzo
właśnie na @ dostałem taką samą odpowiedz

"kod trzeba zdjąć z tunera , który musi byc zamontowany w aucie udządzeniem diagnostycznym"

jmalos
Bywalec
Bywalec
Posty: 1
Rejestracja: wtorek, 8 listopada 2022, 11:30
Renault: SCENIC 3
Silnik: 1,6D
Lokalizacja: Warszawa

Re: Nie masz kodu do radia?

Post autor: jmalos »

Witam. Mam Scenic 3 od 3 miesięcy. Kupiony od handlarza.
Niestety radio nie działało musiałem kupić nowe które wymaga kodu.
Na naklejce takie napisy
2811 500 30R
FD0310250256960
RNR1DDA 0256960
RENR 1A201-10
Czy może ktoś mi pomóc?

Awatar użytkownika
kudlaty
administrator
administrator
Posty: 5718
Rejestracja: poniedziałek, 26 maja 2008, 10:03
Renault: Laguna 3
Silnik: F4Rt
Lokalizacja: Lublin
Kontakt:

Re: Nie masz kodu do radia?

Post autor: kudlaty »

Zrób zdjęcie naklejki

Awatar użytkownika
adamos111
KLUBOWICZ
KLUBOWICZ
Posty: 580
Rejestracja: poniedziałek, 28 lutego 2011, 21:40
Renault: Koleos 4x4 automat
Silnik: 2.0 dCi 2012r
Lokalizacja: Podlaskie

Re: Nie masz kodu do radia?

Post autor: adamos111 »

Podejrzewam że to nic nie da.Raczej Clip lub inny diagnoskop do odczytania wstepnego kodu z radia do wygenerowania.
Koleos i Modus

wasilewski44
Bywalec
Bywalec
Posty: 1
Rejestracja: niedziela, 8 stycznia 2023, 14:49
Renault: Clio
Silnik: Benzyna
Lokalizacja: Śre

Re: Nie masz kodu do radia?

Post autor: wasilewski44 »

Witam
Radio media nav evolution 2013 r.
Typ.
Model LAN5210WR1
Pod kodem kreskowym 306472946
Pod drugim kodem 281152928RTY489

GENERATORY KODU wskazują 1513 ale nie działa może ktoś będzie mądrzejszy.

Awatar użytkownika
adamos111
KLUBOWICZ
KLUBOWICZ
Posty: 580
Rejestracja: poniedziałek, 28 lutego 2011, 21:40
Renault: Koleos 4x4 automat
Silnik: 2.0 dCi 2012r
Lokalizacja: Podlaskie

Re: Nie masz kodu do radia?

Post autor: adamos111 »

Kod wstępny do wygenerowania odczytać komputerem diagnostycznym.
Koleos i Modus

ODPOWIEDZ