Rzeczony Easy Link mam w Capturze 2 PHEV.
Szukam drogi do zgłaszania błędów map, bo mnie prowadzi pod zakazy wjazdu albo jednokierunkowymi pod prąd.
Droga oficjalna - przez infolinie dała takie informacje:
- mapy pochodzą od TomToma ale oni nie mają żadnego wpływu na ich zawartość - dostają 2x w roku nowy pakiet
- nawigacja w oparciu o te mapy pochodzi od Renault
- infolinie nie wie gdzie można zgłaszać błędy map.
Dotąd jeździłem na navi Tomtoma przyczepionej do szyby i tam wiedziałem gdzie zgłaszać błędy.
A teraz?
Chcę jeździć na nawigacji wbudowanej bo ona współpracuje z napędem elektrycznym (E-NAV)

[Easy Link] błędy map
Moderator: Grupa Moderatorów
- kudlaty
- administrator
- Renault: Laguna 3 R19
- Silnik: F4Rt F3N
- Kontakt:
Re: [Easy Link] błędy map
A przez ASO, albo bezpośrednio przez RP?
#7 kudlaty, Sebastian
Kolejna Laguna 3 GT, Clio IV RS200, R19 Chamade
EX: R19, Megane Coupe, Megane II Sport, Kangoo III, Drugi Kangoo III, R11, Laguna III GT, Megane I Cabrio.
EX: R19, Megane Coupe, Megane II Sport, Kangoo III, Drugi Kangoo III, R11, Laguna III GT, Megane I Cabrio.
-
- Bywalec
Co to RP?
Przecie infolinia pt. "Dział Pomocy ds. Multimediów i Nawigacji" to właśnie Renault Polska...
A tam rozłożyli ręce.
Gorzej - nie wiedzieli że jest takie coś jak E-NAV i jako pomoc sugerowali mapy gugla...
Już bym wolał TomToma z telefonu via Android Auto.
Przecie infolinia pt. "Dział Pomocy ds. Multimediów i Nawigacji" to właśnie Renault Polska...
A tam rozłożyli ręce.
Gorzej - nie wiedzieli że jest takie coś jak E-NAV i jako pomoc sugerowali mapy gugla...

Już bym wolał TomToma z telefonu via Android Auto.
- kudlaty
- administrator
- Renault: Laguna 3 R19
- Silnik: F4Rt F3N
- Kontakt:
RP to właśnie Renault Polska.
Odpuść dzwonienie. Pisz maila albo poczta. Wtedy Może to trafi do kogoś kto ma kompetencje
Odpuść dzwonienie. Pisz maila albo poczta. Wtedy Może to trafi do kogoś kto ma kompetencje

#7 kudlaty, Sebastian
-
- Bywalec
Ku potomności:
Ani Renault Polska (dedykowana infolinia dla infotainement) ani serwis Jaszpol Łódź nie wiedzą (nie wiedziały w lutym 2022) że mapy w Easy Linku się aktualizuje pakietem Renault CONNECT Toolbox (pod Windows).
Do ściągnięcia z My Renault.
Twierdzili, że:
- mapa Polski się sama zaktualizuje - nie doczekałem się, choć My Renault twierdzi tak samo;
- pozostałe kraje musza zostać w wersji wgranej w produkcji - nieprawda!
Potrzebny pendrive >=8GB i ... dużo czasu bo 15GB map serwery Renault zapodają ponad 4 godziny (mam światłowód, to na pewni nie u mnie jest wąskie gardło).
Toolbox prowadzi za rękę.
Można na raty - wybrane kraje. A właściwie trzeba bo do pobrania całego pakietu (Europa, jakieś wyspy różnych oceanów, Turcja, północna Afryka, Armenia i cos tam jeszcze) pendrive 16GB nie wystarcza. Ja zrobiłem na 3 rzuty.
I taka ciekawostka.
Od nowości miałem mapy z 2020.05
W maju, kiedy byłem w Czechach zaktualizował mi się system audio.
Po aktualizacji obudził się z mapami... 2019
No i były problemy z powrotem bo nie miał kilku kluczowych dla mnie odcinków dróg szybkiego ruchu i autostrady w kierunku Trutnova.
Po aktualizacji mam wersję 2021.12
Ani Renault Polska (dedykowana infolinia dla infotainement) ani serwis Jaszpol Łódź nie wiedzą (nie wiedziały w lutym 2022) że mapy w Easy Linku się aktualizuje pakietem Renault CONNECT Toolbox (pod Windows).
Do ściągnięcia z My Renault.
Twierdzili, że:
- mapa Polski się sama zaktualizuje - nie doczekałem się, choć My Renault twierdzi tak samo;
- pozostałe kraje musza zostać w wersji wgranej w produkcji - nieprawda!
Potrzebny pendrive >=8GB i ... dużo czasu bo 15GB map serwery Renault zapodają ponad 4 godziny (mam światłowód, to na pewni nie u mnie jest wąskie gardło).
Toolbox prowadzi za rękę.
Można na raty - wybrane kraje. A właściwie trzeba bo do pobrania całego pakietu (Europa, jakieś wyspy różnych oceanów, Turcja, północna Afryka, Armenia i cos tam jeszcze) pendrive 16GB nie wystarcza. Ja zrobiłem na 3 rzuty.
I taka ciekawostka.
Od nowości miałem mapy z 2020.05
W maju, kiedy byłem w Czechach zaktualizował mi się system audio.
Po aktualizacji obudził się z mapami... 2019
No i były problemy z powrotem bo nie miał kilku kluczowych dla mnie odcinków dróg szybkiego ruchu i autostrady w kierunku Trutnova.
Po aktualizacji mam wersję 2021.12
-
- Bywalec
Dziś mi się pokazały nowe mapy do EasyLink.
2022.06
Do sciągniecia przez Renault CONNECT Toolbox (Windows)
2022.06
Do sciągniecia przez Renault CONNECT Toolbox (Windows)
-
- Bywalec
- Renault: Clio V
- Silnik: 1.0
Jeśli potrzebujesz bezprzewodowego Android Auto i Carplay, wymiany licznika na 10calowy lub dużego systemu Easylink napisz.