[2015] Renault Talisman - Następca Laguny
Moderator: Grupa Moderatorów
- Wahacz
- Bywalec
- Kontakt:
Re: [2015] Renault Talisman - Następca Laguny
Siedziałem ostatnio w Talismanie i jedna rzecz zwróciła moją uwagę - przy wszystkich nowościach, ogromnym ekranie na środku sterowanie radiem z kierownicy pozostało w formie wyciągniętego żywcem z Dacii czy starych Renault joysticka. Po co?
Zapraszam na https://motowahacz.pl - mój osobisty blog o motoryzacji.
Przedstawiam w nim aktualności ze świata motoryzacji, ciekawostki, porady. Są też testy aut :)
Przedstawiam w nim aktualności ze świata motoryzacji, ciekawostki, porady. Są też testy aut :)
- PiasQ
- KLUBOWICZ
- Renault: Talisman TCe 200
- Silnik: 1.6T
Bo jest najzwyczajniej wygodne .
- Wahacz
- Bywalec
- Kontakt:
Mnie zdecydowanie łatwiej nawiguje się przyciskami bezpośrednio na kierownicy, stosowanych np. w autach koncernu VAG. A skoro już Renault chciało, by sterowanie zostało jako joystick przy kierownicy to mogliby go odświeżyć wizualnie, bo w Talismanie miałem wrażenie, że jest doczepiony ten element z modelu sprzed 10 lat
Zapraszam na https://motowahacz.pl - mój osobisty blog o motoryzacji.
-
- Bywalec
- Renault: Megane Laguna Scenic
- Silnik: 1.6 16v x3
W VAGu faktycznie jest nieźle, ale w przeciwieństwie do przycisków na kierownicy pilot nie obraca się wraz z nią i jest zawsze w tym samym miejscu. Jest to jakiś plus.
-
- Bywalec
- Renault: Megane Cabrio
- Silnik: 1.6 16v
Nie rozumiem tylko po co na siłę robią panele dotykowe zamiast standardowych pokręteł, przycisków. Da się narysować ładne wnętrze bez tego.
- PiasQ
- KLUBOWICZ
- Renault: Talisman TCe 200
- Silnik: 1.6T
Ale w Talismanie masz do wyboru sterowanie dotykowe i przyciskami/pokrętłem.
- Wahacz
- Bywalec
- Kontakt:
[2015] Renault Talisman - Następca Laguny
Ciekaw jestem czemu takiego pokrętła nie dali w Megane - ekran jest spoko, ale jednak coś fizycznego pod ręką np. w zimie bardzo się przydaje, nie trzeba zdejmować rękawiczek, żeby precyzyjnie sterować niektórymi funkcjami.
-
- Bywalec
- Renault: Talisman
- Silnik: 1.6
- Kontakt:
Jeździłem również 200 benzyną. Wrażenia są takie, zależy czego oczekujesz od auta tej wielkości. Jeśli to ma byc auto do ścigania to zły wybór, po prostu przy tych gabarytach i wysilonym silniku, nawet dużej mocy, nie jeździ tak jak powinien samochód sportowy. ALE to nie jest samochód sportowy! Generalnie również porownując ceny, wybrałem 150 KM i ... zmieniłem styl jazdy. Trzeba kupując auto wiedzieć czego się oczekuje i co daje auto, nie oczekiwać od niego tego do czego ten samochód nie jest przeznaczony. Niech sobie przedstawiciele handlowi ścigają się octaviami i superbami, w talismanie ma być spokojnie i wygodnie.