Ja korzystam z Android Auto, u mnie też działa. Ale Android Auto ma ograniczone aplikacje. Ja chciałbym korzystać jeszcze z innych a bez mirrorlinka nie mogę. Ponoć potrzebna jest jakaś ingerencja w oprogramowanie rlinka i uaktywnienie tej funkcji. Szukam kogoś kto mógłby to potwierdzić lub wie jak to zrobić.
Pozdrawiam

RENAULT R-LINK ― DOSTĘP DO USŁUG ON-LINE W SAMOCHODZIE
Moderator: Grupa Moderatorów
-
- Bywalec
- Renault: captur e-tech plugin
- Silnik: 1,6
-
- Bywalec
- Renault: Latitude
- Silnik: 170 KM
Re: RENAULT R-LINK ― DOSTĘP DO USŁUG ON-LINE W SAMOCHODZIE
Jaką konkretnie aplikację trzeba zainstalować na telefonie z androidem, żeby taką możliowść uzyskać? Bo takiej która nazywałaby się "mirrorlink" nie mogę znaleźć...
- VoN
- administrator
- Renault: Koleos II 4x4 Initia
- Silnik: 2.0 DCi 175KM
- Kontakt:
Tu prawdopodobnie jest blokada w ustawieniach r-linka, podobnie jak z odtwarzaniem filmów w Rlink2.
Nawet na filmach instruktażowych Renault jest pokazane że mirrorlink to w sumie funkcja tylko dla połączeń z Androidauto i OS.
Nawet na filmach instruktażowych Renault jest pokazane że mirrorlink to w sumie funkcja tylko dla połączeń z Androidauto i OS.
Pozdrawiam #1 VoN
Mój Garaż!
Koleos II Initiale Paris 2.0 DCI, Koleos I Privillage 2.0 DCI, Laguna II phII Esperience 2.0 16v, Kangoo Express 1,5 DCI, Trafic 1,9 DCI, Peugeot Partner 1.6, Kawasaki Vulcan 800 Classis, Fiat Panda

Mój Garaż!
Koleos II Initiale Paris 2.0 DCI, Koleos I Privillage 2.0 DCI, Laguna II phII Esperience 2.0 16v, Kangoo Express 1,5 DCI, Trafic 1,9 DCI, Peugeot Partner 1.6, Kawasaki Vulcan 800 Classis, Fiat Panda

-
- Bywalec
- Renault: Kadjar
- Silnik: 1.3
VON ma rację. Funkcja jest tylko dla Androidauto i OS. Jezeli chodzi o te opcje to każdą z nich można włączyć z poziomu samochodu tyczy sie to wersji R-LINK 2.2 jak i 3.3 bo teraz w 7.0 maja wszystko.
-
- Bywalec
Witam.
Odświeżę kotleta. Zakupiłem używane megane z 2017 roku. Jak mogę na nowo aktywować usługi online? Rozumiem, że po pewnym czasie jak nie ma się już aktywnych tych usług to po prostu samochód nie łączy się z internetem?
Odświeżę kotleta. Zakupiłem używane megane z 2017 roku. Jak mogę na nowo aktywować usługi online? Rozumiem, że po pewnym czasie jak nie ma się już aktywnych tych usług to po prostu samochód nie łączy się z internetem?
- VoN
- administrator
- Renault: Koleos II 4x4 Initia
- Silnik: 2.0 DCi 175KM
- Kontakt:
Musisz zarejestrować się na https://myr.renault.pl/ tam wchodzi się chyba w "aktywne usługi" i można aktywować za niemałą opłatą

Ogólnie lipa R-Link2 nie aktualizowany od ponad roku.
Pozdrawiam #1 VoN
Mój Garaż!

Mój Garaż!

-
- Bywalec
- Renault: Twingo 3
- Silnik: 0.9 TCE
Pewnie odkop roku, ale co tam - warto zapytać. Twingo 3 z R-Link - czy do tego są jakiekolwiek aplikacje? Może obrotomierz wyświetlać? Wiem, że na komórce biedniejszy system miał taką możliwość.