Witam . Na zdjęciach wygląda raczej ok . Ale dokładnie sprawdz!Apache pisze: ↑niedziela, 3 lipca 2022, 09:57 Witam!
Co myślicie o poniższej ofercie?
https://www.otomoto.pl/oferta/renault-l ... ELgdv.html
Z góry dziękuję i dobrej niedzieli.
[Laguna III 2007-2015] Porady, linki, prośby o ocenę.
Moderator: Grupa Moderatorów
-
- OpiekunGrupy
- Renault: Laguna 3 GT
- Silnik: 2.0dci
Re: [Laguna III 2007-2015] Porady, linki, prośby o ocenę.
- adamos111
- KLUBOWICZ
- Renault: Koleos 4x4 automat
- Silnik: 2.0 dCi 2012r
Alu felgi nie oryginalne
Koleos I i Sandero III
- kudlaty
- administrator
- Renault: Clio 4RS R19
- Silnik: M5Mt F3N
- Kontakt:
Wypicowana do sprzedaży, zdjęcia podkręcone, felgi nie oryginalne i przebieg 120tys w aucie z zagranicy. A to wszystko od auto handlu za ponad 40tys zł Ja bym dobrze prześwietlił to auto
#7 kudlaty, Sebastian
Clio IV RS200, R19 Chamade
EX: R19, Megane Coupe, Megane II Sport, Kangoo III, Drugi Kangoo III, R11, Laguna III GT, Megane I Cabrio, Laguna III GT.
EX: R19, Megane Coupe, Megane II Sport, Kangoo III, Drugi Kangoo III, R11, Laguna III GT, Megane I Cabrio, Laguna III GT.
-
- Bywalec
- Renault: Laguna II ph2
- Silnik: 2.0T
Przymierzam się do kupna trójki najlepiej po pierwszym a może i drugim lifcie.
1. Czy ktoś mógłby mi powiedzieć kiedy dokładnie był pierwszy i drugi lift? Czytałem że był w 2009 (a może 2010, rożnie strony podają) pierwszy ale na rynku widziałem auta wyglądające na przedliftowe z 2010r. a nawet z 2011r. Może ktoś ma zdjęcia jak wyglądał z zewnątrz pierwszy i drugi lift? czy te zaokrąglone listwy chromowane pod reflektorami były już po pierwszym lifcie? A LED do jazdy dziennej? W drugim czy trzecim?
2. Teraz pytanie o silnik. Szukam autka z silnikiem 2.0T, czy był on produkowany do końca produkcji laguny tj. 2015r.? Coś nie moge znaleźć takiej informacji.
3. I jeszcze jedno, chodzi mi o nawigację. Wiem że Carminat ten najstarszy (taki sam jak mam teraz chyba w II) był w modelach przed pierwszym liftem i po nim chyba też ale do kiedy? W niektórych samochodach z 2010r. jest już TomTom więc lepiej ale np tu: https://www.otomoto.pl/osobowe/oferta/r ... Gb2uw.html autko niby z 2012r. a jeszcze ten stary Carminat? To jakiś składak czy ten Carminat był jeszcze wtedy w ofercie? Wiem że był też R-Link ale to chyba po trzecim lifcie...
4. Czy Laguna III była oferowana z kamera cofania fabryczną? Czy zależało to od wersji nawigacji (carminat/tomtom/r-link)? Czy mogły mieć nawi bez kamery?
Sorki że tyle pytań ale fajnie by było jakby ktoś odpisał. Z góry dzięki
1. Czy ktoś mógłby mi powiedzieć kiedy dokładnie był pierwszy i drugi lift? Czytałem że był w 2009 (a może 2010, rożnie strony podają) pierwszy ale na rynku widziałem auta wyglądające na przedliftowe z 2010r. a nawet z 2011r. Może ktoś ma zdjęcia jak wyglądał z zewnątrz pierwszy i drugi lift? czy te zaokrąglone listwy chromowane pod reflektorami były już po pierwszym lifcie? A LED do jazdy dziennej? W drugim czy trzecim?
2. Teraz pytanie o silnik. Szukam autka z silnikiem 2.0T, czy był on produkowany do końca produkcji laguny tj. 2015r.? Coś nie moge znaleźć takiej informacji.
3. I jeszcze jedno, chodzi mi o nawigację. Wiem że Carminat ten najstarszy (taki sam jak mam teraz chyba w II) był w modelach przed pierwszym liftem i po nim chyba też ale do kiedy? W niektórych samochodach z 2010r. jest już TomTom więc lepiej ale np tu: https://www.otomoto.pl/osobowe/oferta/r ... Gb2uw.html autko niby z 2012r. a jeszcze ten stary Carminat? To jakiś składak czy ten Carminat był jeszcze wtedy w ofercie? Wiem że był też R-Link ale to chyba po trzecim lifcie...
4. Czy Laguna III była oferowana z kamera cofania fabryczną? Czy zależało to od wersji nawigacji (carminat/tomtom/r-link)? Czy mogły mieć nawi bez kamery?
Sorki że tyle pytań ale fajnie by było jakby ktoś odpisał. Z góry dzięki
- kudlaty
- administrator
- Kontakt:
1. 2010 po połowie roku był już oferowany ph2, po 2012r był już ph3
2. Tak, był do końca, z tym, że pod koniec produkcji był już wsadzany ten tCe 180KM. Jednakże znalezienie tej wersji jest praktycznie niemożliwe
3. Raczej w ph2 powinien być już TomTom, ale... to jest Renault i mogło się tak zdarzyć, że mieli jeszcze do wsadzenia Carminata. Czy jest to jakaś rzeźba trzeba by sprawdzać po VIN.
4. Z tego co mi wiadomo fabrycznie Laguna nigdy nie miała kamery cofania. Na szczęście montaż jej już jest na tyle prosty i obcykany, że nawet sam dasz radę to zrobić. Kwestia potem uruchomienia elektronicznie tego w aucie.
Powodzenia w poszukiwaniach
2. Tak, był do końca, z tym, że pod koniec produkcji był już wsadzany ten tCe 180KM. Jednakże znalezienie tej wersji jest praktycznie niemożliwe
3. Raczej w ph2 powinien być już TomTom, ale... to jest Renault i mogło się tak zdarzyć, że mieli jeszcze do wsadzenia Carminata. Czy jest to jakaś rzeźba trzeba by sprawdzać po VIN.
4. Z tego co mi wiadomo fabrycznie Laguna nigdy nie miała kamery cofania. Na szczęście montaż jej już jest na tyle prosty i obcykany, że nawet sam dasz radę to zrobić. Kwestia potem uruchomienia elektronicznie tego w aucie.
Powodzenia w poszukiwaniach
#7 kudlaty, Sebastian
-
- Bywalec
Witam.
Mam pytanko w kwestii Laguny 3, GT z 2008 roku w oryginale. Dziwna sprawa z lampami. Soczewka duża wygląda jak zwykła na żarnik ale jednak to biksenon. W środku brak potencjometru do regulacji wysokości. Jednak nie jest to ksenon skrętny. Były takie wersje ? Biksenony nieskretne, czy ktoś coś dłubał?
Mam pytanko w kwestii Laguny 3, GT z 2008 roku w oryginale. Dziwna sprawa z lampami. Soczewka duża wygląda jak zwykła na żarnik ale jednak to biksenon. W środku brak potencjometru do regulacji wysokości. Jednak nie jest to ksenon skrętny. Były takie wersje ? Biksenony nieskretne, czy ktoś coś dłubał?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- kudlaty
- administrator
- Kontakt:
Był biksenon statyczny. W sensie regulował się tylko góra dół ale na boki już nie. Poznaje się go głównie po wielkości soczewki. Mała soczewka skrętny duża statyczny
#7 kudlaty, Sebastian
-
- Bywalec
- Renault: Laguna 2
- Silnik: 2.0
Witajcie,
Mam aktualnie Lagune II, i przymierzam się do Laguny III, koniecznie w kombi.
W oko wpadło mi to ogłoszenie:
https://www.otomoto.pl/osobowe/oferta/r ... jEuMC4wLjA.
Świecą się kontrolki poduszki, właściciel ma z tym jechać na serwis. Poza tym, oraz zderzakiem ma być wszystko ok. Czy widać coś podejrzanego z tego ogłoszenia?
Mam aktualnie Lagune II, i przymierzam się do Laguny III, koniecznie w kombi.
W oko wpadło mi to ogłoszenie:
https://www.otomoto.pl/osobowe/oferta/r ... jEuMC4wLjA.
Świecą się kontrolki poduszki, właściciel ma z tym jechać na serwis. Poza tym, oraz zderzakiem ma być wszystko ok. Czy widać coś podejrzanego z tego ogłoszenia?
- kudlaty
- administrator
- Kontakt:
Coś właścicel wali w pręta trochę. Auto raczej po większej przygodzie przodem niż ta rysa. Wymienione obie lampy na zwykłe (w dodatku srebrne), które w GT nie występowały. Błąd poduszki zapewne świeci się przez jej brak w desce, albo któryś napinacz pasa jest wystrzelony. Zdjęcia zrobione tak, że tego nie widać.
Deska oklejona jakimiś naklejkami, jakieś niebieskie paski na nawiewach, może być chęć odwrócenia uwagi od szczegółów wskazujących np na właśnie strzelone poduszki.
Poza tymi szczegółami ja nic nie zauważyłem na zdjęciach. Pamiętaj jednak, że... L3 w tym kolorze była tylko na zagranicę. Więc przy sprowadzaniu auto już mogło mieć przygodę, a teraz miało drugą.
Kolejna sprawa, że cena rynkowa tych samochodów to jakieś 22-26tys złotych. Raczej nie liczyłbym na okazję tylko na jakieś problemy, stąd ta cena. Jedź, oglądaj. Zawsze możesz nie kupić
Deska oklejona jakimiś naklejkami, jakieś niebieskie paski na nawiewach, może być chęć odwrócenia uwagi od szczegółów wskazujących np na właśnie strzelone poduszki.
Poza tymi szczegółami ja nic nie zauważyłem na zdjęciach. Pamiętaj jednak, że... L3 w tym kolorze była tylko na zagranicę. Więc przy sprowadzaniu auto już mogło mieć przygodę, a teraz miało drugą.
Kolejna sprawa, że cena rynkowa tych samochodów to jakieś 22-26tys złotych. Raczej nie liczyłbym na okazję tylko na jakieś problemy, stąd ta cena. Jedź, oglądaj. Zawsze możesz nie kupić
#7 kudlaty, Sebastian
-
- Bywalec
Dziękuję. Na te lampy, właściciel twierdzi że miał "obcierke" popękały i dlatego wymienił. Świeciły się kontroli poduszek na jednym ze zdjęć co wysłał mi, twierdził ze czujnik pod fotelem, i że już to naprawił w serwisie.
Mam dosyć daleko ale podjadę zobaczyć, podoba mi się ten kolor i taka wersję chciałbym mieć. Właściciel zgodził się bez problemu na wizyte w serwisie plus diagnostykę komputerowa, plus wezmę czujnik grubości lakieru, zobaczymy co tam siedzi.
Mam dosyć daleko ale podjadę zobaczyć, podoba mi się ten kolor i taka wersję chciałbym mieć. Właściciel zgodził się bez problemu na wizyte w serwisie plus diagnostykę komputerowa, plus wezmę czujnik grubości lakieru, zobaczymy co tam siedzi.
-
- Bywalec
Byłem, widziałem, niepotrzebnie się łudziłem że może jakaś okazja. Auto pali, jeździ, nic nie stuka nic nie puka, silnik ładnie chodzi, ale oprócz tego co widoczne na zdjęciach, to cały lewy bok robiony, wszystkie szyby z tej strony rocznikowo młodsze, drzwi kierowcy dołem rdza wychodzi, klapa bagażnika miernik nic nie pokazał, ale ma inny odcień niż reszta samochodu (przełożona z innego ?). Mam dylemat czy w ogóle pchać się w Lagunę, diesla nie chce ze względu że 60% mojej jazdy to miasto, i na krótkich odcinkach. Nie chcę też automatu (może kiedyś się przekonam), a to mocno ogranicza wybór jednostek benzynowych. Wersje benzyna 204km, są rzadkie i stosunkowo drogie, nie chce dawać za zaraz 18ta letnią lagunę 25tys i wiecej.
- kudlaty
- administrator
- Kontakt:
Klapa tylna Ci nie pokaże na mierniku bo jest plastikowa. Generalnie ja nie wierzę w okazję. Ale jeżeli nie masz odpowiedniego budżetu to będzie ciężko znaleźć GTka w benzynie
#7 kudlaty, Sebastian
-
- Bywalec
Odpuszczam całkowicie benzynę (w domyśle + LPG), nie mam takiego budżetu. Byłem jeszcze oglądać wersję 2.0t 170km+automat - niestety automat bardzo kastruje ten silnik, to nie dla mnie.
Finalnie może jednak diesel, w wersji rozsądnej: https://www.olx.pl/d/oferta/renault-lag ... ewActive=0
Auto od handlarza, oprócz tego co jest w opisie, sprzęgło i dwumasa wymienione 8msc temu (podobno są na dowody). Co o tym myślicie?
Po cichu liczę, że jeśli faktycznie stan jest dobry, może zrobiłbym program na około 170km, ale to już gdzieś tam w dalszej kolejności.
Finalnie może jednak diesel, w wersji rozsądnej: https://www.olx.pl/d/oferta/renault-lag ... ewActive=0
Auto od handlarza, oprócz tego co jest w opisie, sprzęgło i dwumasa wymienione 8msc temu (podobno są na dowody). Co o tym myślicie?
Po cichu liczę, że jeśli faktycznie stan jest dobry, może zrobiłbym program na około 170km, ale to już gdzieś tam w dalszej kolejności.
- kudlaty
- administrator
- Kontakt:
Trochę biedna wersja, bo nawet ksenona nie ma. Szkoda, że brak zdjęć środka. Naklejka z tyłu sugeruje, że mógł tym jeździć jakiś małolat czyli nie miał lekkiego życia
Uszkodzony zderzak z tyłu, brak czujnika cofania. Uszkodzony zderzak z przodu. Tyle po zdjęciach.
Na plus tego auta jest silnik. Jest to chyba fabrycznie wersja bez FAPa. Tutaj spokojnie jak zrobisz 150KM będzie wystarczające do sprawnego przemieszczania się. Więcej już wymaga modyfikacji mechanicznych.
Uszkodzony zderzak z tyłu, brak czujnika cofania. Uszkodzony zderzak z przodu. Tyle po zdjęciach.
Na plus tego auta jest silnik. Jest to chyba fabrycznie wersja bez FAPa. Tutaj spokojnie jak zrobisz 150KM będzie wystarczające do sprawnego przemieszczania się. Więcej już wymaga modyfikacji mechanicznych.
#7 kudlaty, Sebastian