pomoc w zakupie
Moderator: Grupa Moderatorów
-
- Bywalec
- Renault: captur
- Silnik: 900
pomoc w zakupie
Witam, jestem nowy na forum, planuje zmianę jednego z aut, w oko wpadł mi talisman, czy ktoś coś może o nim powiedzieć lub doradzić
VIN : VF1RFD00154630248
Link : https://www.otomoto.pl/oferta/renault-t ... a7a567a82e
Będę wdzięczny a pomoc
VIN : VF1RFD00154630248
Link : https://www.otomoto.pl/oferta/renault-t ... a7a567a82e
Będę wdzięczny a pomoc
-
- Bywalec
- Renault: Megane 3
- Silnik: 1.5 dci
Re: pomoc w zakupie
Witam, autko wydaje się być ok. Istotne jest pochodzenie. Jeżeli pojazd był sprowadzony, należy być ostrożnym. Przebieg po wpisaniu vinu na stronie Renault jest około 30 tyś km, ale strona podaje przewidywany roczny przebieg. Jakoś nie widzę sensu korekty z 30 na 13 . Wszystko zależy od pochodzenia auta. Napisz czy autko sprowadzone, jeśli tak to z jakiego kraju. Jak krajowe to łatwo zweryfikować.
-
- Bywalec
Auto pochodzi z Austrii, raport pod linkiemu, auto na 100% miało stłuczkę, sprzedawca także to potwierdził,
nie pozostaje nic innego niż wizyta w serwisie autoryzowanych w celu sprawdzenia autka
Link:
www.asys-automatyka.pl/raport.pdf
nie pozostaje nic innego niż wizyta w serwisie autoryzowanych w celu sprawdzenia autka
Link:
www.asys-automatyka.pl/raport.pdf
-
- Bywalec
- Renault: Megane 3
- Silnik: 1.5 dci
Dokładnie, tylko dokładna weryfikacja w autoryzowanym serwisie. Ta wspomniana stłuczka mogła być szkodą całkowitą, niestety. Praktycznie nowe auta są naprawiane po stłuczkach. Niewielki przebieg sugeruje, że zdarzenie miało miejsce zaraz po zakupie nowego auta w salonie. Czaso- okres się zgadza: zakup- wypadek- czas na naprawę ( w tym kompletowanie części)- sprzedaż. Sory za pesymizm, ale jakoś w cuda i prezenty od obcych nie wierzę.
-
- Bywalec
Z raportu wynika, że miał dwie stłuczki, przy czym jedna na większą kwotę, może być tak, że mogła być że szkoda całkowitą
- kudlaty
- administrator
- Renault: Clio 4RS R19
- Silnik: M5Mt F3N
- Kontakt:
Szkody musiały być spore, skoro w ciągu 3 miesięcy cena spadła z 95tys netto do 85tys. brutto. Ja bym odpuścił
#7 kudlaty, Sebastian
Clio IV RS200, R19 Chamade, Megane IV ph II
EX: R19, Megane Coupe, Megane II Sport, Kangoo III, Drugi Kangoo III, R11, Laguna III GT, Megane I Cabrio, Laguna III GT.
EX: R19, Megane Coupe, Megane II Sport, Kangoo III, Drugi Kangoo III, R11, Laguna III GT, Megane I Cabrio, Laguna III GT.
-
- Bywalec
z info od sprzedawcy: tylko błotnik + drzwi tyle były wymieniane, + malowanie przednich - nie pamiętam tylko czy prawy czy lewy,
też mi podpadło że jest taki tani ...
też mi podpadło że jest taki tani ...
- kudlaty
- administrator
- Renault: Clio 4RS R19
- Silnik: M5Mt F3N
- Kontakt:
Szkoda na 30-50tys euro i ma być tylko drzwi i błotnik? Haha, a to dobre
#7 kudlaty, Sebastian
-
- Bywalec
czyli co? to ściema? coś jest nie tak ? ...
ja też się rozglądam za nowym samochodem i jestem troche przerazony tym co jets na rynku,
jak człowiek zaczyna grzebać to cuda wianki wychodzą
ja też się rozglądam za nowym samochodem i jestem troche przerazony tym co jets na rynku,
jak człowiek zaczyna grzebać to cuda wianki wychodzą

Ostatnio zmieniony sobota, 12 maja 2018, 10:14 przez kwit, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Bywalec
Wszystkie są nie bite... Igiełki... Ja już szukam 3 m-c ... Bezskutecznie
-
- Forumowicz
- Renault: Scenic 2 i Megane 2
- Silnik: 2.0 16V i 1.6
Moze zapachnie to reklamą, ale skoro to jest dobry komis to czemu nie
.
Jakieś pół roku temu kupiłem Grand Scenica 2 ph2, nie bity, licznik raczej tez nie krecony. Sprawdzałem też kilka aut miernikiem, dodatkowo część nich raportem i żaden nie miał oznak po stłuczce. Wszedzie oryginalny lakier. No dobra, poza jednym, starym Mercedesem, ale to albo było lakierowanie(przez rdzę), albo stłuczka:).
Jedynie cena aut jest trochę wyższa, ale wychodzę z założenia, że lepiej dopłacić i mieć spokój, niż potem całą zaoszczędzoną kase plus z własnej kieszeni włożyć w naprawy
Komis znajduje się w kujawsko pomorskim:
https://auto-centrum.otomoto.pl/
Wysłane z mojego XT1635-02 przy użyciu Tapatalka

Jakieś pół roku temu kupiłem Grand Scenica 2 ph2, nie bity, licznik raczej tez nie krecony. Sprawdzałem też kilka aut miernikiem, dodatkowo część nich raportem i żaden nie miał oznak po stłuczce. Wszedzie oryginalny lakier. No dobra, poza jednym, starym Mercedesem, ale to albo było lakierowanie(przez rdzę), albo stłuczka:).
Jedynie cena aut jest trochę wyższa, ale wychodzę z założenia, że lepiej dopłacić i mieć spokój, niż potem całą zaoszczędzoną kase plus z własnej kieszeni włożyć w naprawy
Komis znajduje się w kujawsko pomorskim:
https://auto-centrum.otomoto.pl/
Wysłane z mojego XT1635-02 przy użyciu Tapatalka
-
- Bywalec
A ten? Co o nim myslicie?
https://www.otomoto.pl/oferta/renault-e ... BlfxN.html
Vin: VF1RFC00053554215
Sent from my MI 5s Plus using Tapatalk
https://www.otomoto.pl/oferta/renault-e ... BlfxN.html
Vin: VF1RFC00053554215
Sent from my MI 5s Plus using Tapatalk
-
- Bywalec
- Renault: Laguna
Ja swoją igłą jeżdżę od 10 lat i tylko olej zmieniam i paliwo
Tylko jak go kupowałem to z rzeczoznawcą, który sobie policzył 400 zł za swoje eksperckie "oko".