iparts></a>
<a href= francuskie

[Arkana] Ryzyko uszkodzenia silnika

Moderator: Grupa Moderatorów

ODPOWIEDZ
Robert
Bywalec
Bywalec
Renault: Arkana
Silnik: hybryda

[Arkana] Ryzyko uszkodzenia silnika

Post autor: Robert »

użytkuję arkanę hybryde od dwóch miesięcy i już trzy razy pojawił mi się komunikat "ryzyko uszkodzenia silnika" po wyłączeniu silnika wszystko wracało do normy. za czwartym razem to samo a za chwilę komunikat "sprawdź układ wydechowy" i zaświecił się engine. auto trochę zwariowało, straciło moc i zgasło. po chwili uruchomiłem, check się palił a auto poruszało się normalnie. po dłuższym postoju włączyłem silnik i już nie było żadnych błędów, auto jeździło normalnie. czy ktoś spotkał się z takim problemem? auto jeździ codziennie 50 km. po drodze ekspresowej. może auto posiada filtr gpf? proszę o poradę.

Awatar użytkownika
kudlaty
administrator
administrator
Renault: Clio 4RS R19
Silnik: M5Mt F3N
Kontakt:

Re: [Arkana] Ryzyko uszkodzenia silnika

Post autor: kudlaty »

Ja bym tego nie bagatelizował. Podjedź gdzieś gdzie podepną Ci komputer i sprawdź zapisane błędy

ZombaL
Bywalec
Bywalec
Silnik: 1332

Post autor: ZombaL »

Sprawdź akumulator, miałem podobnie przy zapaleniu ryzyko, jak juz pochodził chwile to ponowne odpalenie nie wyświetlało błędu. Pojechałem do salonu i wymienili gwarancyjnie.

Dinedal
Bywalec
Bywalec
Silnik: 1.33 160KM 7EDC

Post autor: Dinedal »

Tak, takiej usterki nie ma co bagatelizować, całkiem możliwe że uszczelniacz skrzyni biegów zaczyna przepuszczać. Radze czym prędzej do ASO.

ODPOWIEDZ