Parowanie szyb - wewnątrz
Moderator: Grupa Moderatorów
- Vargas
- Weteran
- Renault: Magane II phII Grand
- Silnik: 1.6 16v
Parowanie szyb - wewnątrz
Tak jak w temacie. Macie jakieś sposoby aby nie parowały tak mocno szyby od środka? teraz wiadomo włączamy ciepły nawiew i tak sobie jeździmy, jeździmy. Na drugi dzień rano wchodzę do auta a tam od środka szron palm no wiadomo, że ciepło jest w środku po jeździe i potem skrapla się woda i rano jak przyjdzie mrozik powstaje szron. Jak pozbyć się takiej sytuacji ? czy jazda cały czas na włączonej klimatyzacji może pomóc?
"Nie konwersuj z debilem, bo ściągnie cię do swojego poziomu i pokona doświadczeniem..."
- Maciek R4
- KLUBOWICZ
- Renault: Espace IV + Modus
- Silnik: 2.0T + 1.2 16v
Re: Parowanie szyb - wewnątrz
Ja mam u siebie owiewki i okna przednie na ok 1cm uchylone, a jak nie zapomnę to i tył tak uchylam.
Ew. jeżeli nie masz owiewek - ostatni kawałek jazdy z uchylonym oknem i z zimnym nawiewem, żeby jak najmniej tego gorącego powietrza zostało w kabinie. Zawsze możesz się poratować pochłaniaczem wilgoci lub żwirkiem dla kotów w jakimś pudełku plastikowym z otworami - również spokojnie z wilgocią w aucie sobie poradzi.
Ew. jeżeli nie masz owiewek - ostatni kawałek jazdy z uchylonym oknem i z zimnym nawiewem, żeby jak najmniej tego gorącego powietrza zostało w kabinie. Zawsze możesz się poratować pochłaniaczem wilgoci lub żwirkiem dla kotów w jakimś pudełku plastikowym z otworami - również spokojnie z wilgocią w aucie sobie poradzi.
za duży obrazek
- patrys4891
- KLUBOWICZ
- Renault: Safrane phII
- Silnik: 2,9 V6 24V
Szron w środku to objaw wilgoci w kabinie.
Wietrzenie to tylko usuwanie skutków. Ja bym radził zająć się przyczyną.
Sprawdź czy wykładziny są suche, wymień filtr kabinowy, sprawdź czy obieg wewnętrzny nie jest włączony/zacięty na stałe.
obliczone na lukakatorze
Wietrzenie to tylko usuwanie skutków. Ja bym radził zająć się przyczyną.
Sprawdź czy wykładziny są suche, wymień filtr kabinowy, sprawdź czy obieg wewnętrzny nie jest włączony/zacięty na stałe.
obliczone na lukakatorze
-
- Bywalec
- Renault: Clio III 2006
- Silnik: 1.5 DCI
Dokładnie jak radzi kolega wyżej ja miałem podobnie i okazało się że lekko mi puszczała nagrzewnica. Zacznij od sprawdzenie filtra kabinowego, a także filtra powietrza.
- Vargas
- Weteran
- Renault: Magane II phII Grand
- Silnik: 1.6 16v
W aucie sucho tzn. wykładzina sucha, filtr kabinowy wymieniony 

"Nie konwersuj z debilem, bo ściągnie cię do swojego poziomu i pokona doświadczeniem..."
-
- Bywalec
trzeba mnie pij
a tak na poważnie to sa specjalne plyny, które zmniejszają "potliwość" szyb lokówki do włosów

a tak na poważnie to sa specjalne plyny, które zmniejszają "potliwość" szyb lokówki do włosów