Najczęściej zadawane pytania i odpowiedzi

 

1. Czy na terenie ośrodka jest pole namiotowe?

Odpowiedź: Niestety nie ma.

2. Czy mogę zabrać ze sobą psa?

Odpowiedź: Tak pod warunkiem, że będziesz mieszkać w domku. Nie ma możliwości zabrania psa i nocowania w pokojach ( w hoteliku). Właściciel powinien wyposażyć psa w  kaganiec i smycz.

3. Gdzie mam się zgłosić jak przyjadę na zlot? 

Odpowiedź: Do recepcji ośrodka, która znajduję się w hotelu tam zostaną Ci wydane klucze do domku/pokoju, zostaniesz również poproszony o dowód osobisty, po rozpakowaniu proszę zgłosić się do punktu organizacyjnego (znaznaczony na mapce na dole strony), po odbiór ID, smyczy itd. 

4. Jeśli przyjadę na zlot tylko na sobotę to będę mógł brać udział w konkursach? 

Odpowiedź: Tak, gdy wjedziesz na teren ośrodka, będziesz musiał opłacić składkę zlotową 30zł/ osoba dorosła, dostaniesz w zamian ID, smycz itd, oraz parking - 5zł. Po opłatach możesz czuć się pełnoprawnym zlotowiczem. Niestety ilość takich miejsc jest ograniczona, tym którzy zechcą przyjechać w sobotę a nie opłacą składki zlotowej wcześniej przelewem (zaznaczając w formularzu rezerwacji opcję "bez noclegu") nie obiecujemy w 100%, że dostaną prowiant na ognisko i wszystkie naklejki/ smycz/ ID. Radzimy skłądkę opłacić wcześniej. 

5. Jak to jest z tymi domkami, wynajmujecie cały domek czy miejsce w domku?

Odpowiedź: Tylko i wyłącznie CAŁY DOMEK!, nie kompletujemy domków według zgłoszeń/chętnych za was. Jeśli nie masz kompletu 6-ciu osób możesz dać ogłoszenie na forum, na pewno ktoś chętny się znajdzie.

6. Chcę przyjechać z dziećmi czy są dla nich na terenie ośrodka jakieś atrakcję? Czy dzieci pośpią w nocy tj- obowiązuje cisza nocna? 

Odpowiedź: Dzieci na naszych zlotach są bardzo mile widziane, na terenie ośrodka znajdują sie place zabaw, zjeżdżalnia wodna, stadnina koni, wypożyczalnia sprzętu wodnego dla starszych dzieci park linowy itd. Rodziny na pewno spędzą czas bardzo aktywnie. Z ciszą nocną natomiast bywa różnie, z reguły rodziny z dziećmi meldujemy w domkach z dala od głośniejszych części ośrodka, ale nie jesteśmy w stanie zapewnić tego, że po 22 będzie cicho i trzeba sie liczyć z tym, że nikt nie zwróci uwagi na nasze prośby o ciszę - nawet władze ośrodka. Podsumowanie- ciszy nocnej na terenie domków praktycznie brak, w pokojach w hoteliku owszem obowiązuje.

7. Jak wygląda sprawa doby hotelowej?

Odpowiedź: Doba hotelowa trwa od 14:00 do 12:00 . Jeśli przyjedziecie przed 14 możliwe, że będziecie musieli poczekać na zwolnienie się domku. Domki należy zwolnić punktualnie do godziny 12:00.  

8. Jak trafić do?

  

9. Byłem na forum ale nie mogę znaleźć tematu o zlocie, gdzie on jest?

Odpowiedź: Tutaj

10. Zadzwoniłem do ośrodka a oni powiedzieli, że nie przyjmują rezerwacji  dlaczego?


Odpowiedź: Dlatego, że rezerwację przyjmują tylko i wyłącznie organizatorzy zlotu! Aby zarezerowować nocleg/ opłacić składkę na sobotę nalerzy wypełnić formularz dostępny na stronie w dziale "rezerwacja miejsc".

11. Czy na terenie ośrodka jest sklep? Można coś zjeść? 


Na terenie ośrodka nie ma sklepu spożywczego, najbliższy sklep znajduję się jakieś 2km od bramy ośrodka, polecamy jednak dyskonty spożywcze w Bełchatowie (5min drogi). Owszem w hotelu znajdziemy restauracje z dosyć bogatym menu. 

12. Co mam ze sobą zabrać?


Najważniejsze- dobry humor. A na dodatek- grilla - ponieważ nie ma ich w domkach, przyda się również coś na komary :)

Dodatkowe informacje