Teraz jest czwartek, 31 lipca 2014, 00:15

Jaszpol

Francuskie

Skapiec.pl




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [Sceic 1,9dCi] Wymiana filtra paliwa
PostNapisane: czwartek, 22 stycznia 2009, 21:55 
Witam!

Zamierzam wymienić filtr paliwa w swoim Scenicu.
Powiedzcie czy tylko poprzepinać przewody przy filtrze ze starego do nowego czy trzeba coś odpowietrzać i ewentualnie jak to robić??


Góra
  
 
 Tytuł: Re: [Sceic 1,9dCi] Wymiana filtra paliwa
PostNapisane: sobota, 24 stycznia 2009, 23:44 
Forumowicz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): środa, 21 stycznia 2009, 20:23
Posty: 191
Lokalizacja: Warszawa
W zależności od tego jaki masz wyznacznik silnika F9Q xxx to do wymiany będziesz miał całą puszkę filtra lub tylko wkład, wymiana prosta polega w obu przypadkach na kręceniu śrobek i odpięcia przewodów z paliwem. Różnica w filtrach to tylko $$$. Oczywiście musisz dopasowac typ filtra do twojego silnika.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 26 stycznia 2009, 08:57 
Buntownik
Avatar użytkownika

Dołączył(a): poniedziałek, 26 maja 2008, 08:40
Posty: 490
Lokalizacja: Elbląg
Renault: Clio Laguna
Silnik: 1.5 dCi 2.0 dCi
Gadu-Gadu: 378447
pamietaj rownierz by filtr zalac paliwem...

_________________
______________________________________
Trudno jest byc zajebistym, ale ktos to musi robic...

Codziennie budze sie przystojniejszy, ale dzis to juz przesadzilem...


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 26 stycznia 2009, 23:08 
i własnie hodziło mi czy mam jakoś odpowietrzać
widzę ze jeśli zaleję ropką to nie będzie problemu.


Góra
  
 
 Tytuł: Re: [Sceic 1,9dCi] Wymiana filtra paliwa
PostNapisane: środa, 4 listopada 2009, 20:42 
Bywalec

Dołączył(a): czwartek, 20 listopada 2008, 00:00
Posty: 4
Lokalizacja: Bełchatów
krzymek napisał(a):
W zależności od tego jaki masz wyznacznik silnika F9Q xxx to do wymiany będziesz miał całą puszkę filtra lub tylko wkład


a jak to sprawdzić?? :D


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: [Sceic 1,9dCi] Wymiana filtra paliwa
PostNapisane: środa, 4 listopada 2009, 21:14 
Forumowicz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): środa, 21 stycznia 2009, 20:23
Posty: 191
Lokalizacja: Warszawa
Stasiu_niggas napisał(a):
krzymek napisał(a):
W zależności od tego jaki masz wyznacznik silnika F9Q xxx to do wymiany będziesz miał całą puszkę filtra lub tylko wkład


a jak to sprawdzić?? :D


Numer VIN do ASO i podają numer silnika, lub zaglądasz pod maskę i sam szukasz.
A co do filtra to może byc taki
http://www.allegro.pl/item777538023_filtr_paliwa_bez_czuj_renault_megane_scenic_fcs720.html
czyli cały filtr paliwa
lub może być taki jak tu:
http://www.allegro.pl/item800408672_filtr_paliwa_scenic.html i do wymiany wtedy jest tylko wkład
http://www.allegro.pl/item802222125_filtr_paliwa_renault_laguna_megane_1_9_dti_dci.html


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów


Stowarzyszenie PIKUR

Theme designed by stylerbb.net © 2008
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL
stat4u
Strefa czasowa: UTC + 1