Jaszpol

[Megane III 2009 1.6] Błędne wskazania paliwa

Moderator: Grupa Moderatorów

ODPOWIEDZ
Kojoto3
Bywalec
Bywalec
Posty: 3
Rejestracja: środa, 2 sierpnia 2017, 21:11
Renault: Megane III
Silnik: 1.6 165 110KM

[Megane III 2009 1.6] Błędne wskazania paliwa

Post autor: Kojoto3 » niedziela, 6 sierpnia 2017, 17:19

Pytanie kieruję do osób co posiadają zainstalowany gaz w Megance III. Od miesiąca mam zainstalowany gaz Stag IV generacji i wszystko jest ok, ale chodzi mi o wskaźnik paliwa (benzyny). Jest on elektroniczny i z tego co mi gazownik przekazał trzeba było założyć dodatkowy emulator aby tak jakby oszukiwał. Według jego informacji jego działanie polega na tym że przy każdym uruchomieniu samochodu "resetuje" wskazania paliwa. Ale według mnie tak się nie dzieje. Podczas jazdy pokazuje tak jakby spalał benzynę, spada mniej więcej do 2 kresek i dopiero przy dwóch kreskach po kilku dniach resetuje się i znowu wskazania są prawidłowe. Czyli nie resetuje przy każdym. Czy to jest normalne, czy powinienem jednak gazownika naciskać, aby coś z tym zrobił.
Ostatnio zmieniony poniedziałek, 7 sierpnia 2017, 09:07 przez Kojoto3, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
kudlaty
Supermod
Supermod
Posty: 4062
Rejestracja: poniedziałek, 26 maja 2008, 10:03
Renault: Laguna GT R11
Silnik: F4Rt C1J
Gadu-Gadu: 4403163
Lokalizacja: Lublin
Kontakt:

Re: [Megane III 2009 1.6] Błędne wskazania paliwa

Post autor: kudlaty » wtorek, 5 września 2017, 15:15

Naciskaj na gazownika bo zapewne wcisnął Ci bubel albo po prostu ten emulator nie działa w MIII. Licznik resetuje się co jakiś czas sam.
#7 kudlaty, Sebastian - w klubie od 2004r :D
Moja Laguna III GT i R11 oraz nowe Białe Kangoo lub nowy Biały Trafic oklejone SKUBA, Fiat CCS SSRallyTeam
EX: R19, Megane Coupe, Megane II Sport, Kangoo III

Awatar użytkownika
Vargas
Weteran
Weteran
Posty: 1849
Rejestracja: niedziela, 8 lutego 2009, 20:19
Renault: Magane II phII Grand
Silnik: 1.6 16v
Lokalizacja: Wąbrzeźno

Re: [Megane III 2009 1.6] Błędne wskazania paliwa

Post autor: Vargas » czwartek, 7 września 2017, 18:12

Dokładnie ta jak pisze Kudłaty. Ten emulator widocznie nie współgra z MIII i trzeba gazownika uświadomić.
"Nie konwersuj z debilem, bo ściągnie cię do swojego poziomu i pokona doświadczeniem..."

ODPOWIEDZ