Reklama francuskie

Renault Dialogys PL

Potrzebujesz schematu/instrukcji?

Moderator: Grupa Moderatorów

Connected

Renault Dialogys PL

Post autor: Connected » piątek, 2 kwietnia 2010, 12:36

Witam,

Poszukuję aplikacji serwisowej Renault Dialogys PL. Próbowałem ściągać z różnych warezów ale niestety żadna z tych wersji nie chce się zainstalować. Gdyby ktoś miał sprawdzoną, działającą wersję to będe zobowiązany.

Pozdrawiam :)

Awatar użytkownika
Snake
Moderator
Moderator
Posty: 4126
Rejestracja: środa, 7 stycznia 2009, 14:22
Renault: Meg CC Scenic I E34
Silnik: 1.6-1.6-2.0
Lokalizacja: bydgoszcz
Kontakt:

Post autor: Snake » piątek, 2 kwietnia 2010, 12:39

kol. Oji ostatnio też poszukiwał, napisz do niego priv, może coś pomoże.
;)
...Dobrze pamiętam wszystkie nieszczere twarze
Fałszywych ludzi ukrytych pod kamuflażem
Kłamstwo z nimi idzie w parze, obłuda, nie ufaj takim...

Awatar użytkownika
mariusz1500
Moderator
Moderator
Posty: 3591
Rejestracja: wtorek, 7 października 2008, 14:26
Renault: Espace 4 lift
Silnik: 2.0dCi automat
Gadu-Gadu: 1615689
Lokalizacja: Łódź

Post autor: mariusz1500 » piątek, 2 kwietnia 2010, 20:48

z chomika kol. Vargas sciagal jak mu podalem namiary ostatnio:)
#6 mariusz1500 jestem już z wami od 2008
byłe: opel kadett E 1.3 lpg 89'
Renault 25 2.2 lpg 89' / Renault Megane Classic 1.9dTi 00' / Renault Megane Grandtour 2.0 lpg 04'
obecnie:
Renault Espace IV 2.0dCi 10'

Awatar użytkownika
Osfald
Forumowicz
Forumowicz
Posty: 54
Rejestracja: poniedziałek, 22 marca 2010, 20:14
Renault: Chrysler300C Touring
Silnik: 3.0 CRD
Lokalizacja: Gliwice

Post autor: Osfald » piątek, 2 kwietnia 2010, 21:49

Panowie, panowie.... najnowsze dialogysy, visuschema, itp materiały ściągniecie z linków podanych na PEBie (najlepiej kupcie sobie w tym celu na Allegro profi dostęp do rapidshera za kilka złotych - za 5zł jest chyba 10GB do ściągnięcia).

PS
akurat zły moment wybrałem bo PEB cos nie trybi... ale sprawdźcie potem na www.peb.pl - co tylko dusza zapragnie
LIIIphI 2.0 dCi 150 KM M9R 2008 Privilege Automat
http://www.renaultlaguna.pl

Awatar użytkownika
Daro
Oklejony
Oklejony
Posty: 42
Rejestracja: niedziela, 1 marca 2009, 19:03
Renault: Safrane
Silnik: B54F
Lokalizacja: Świnoujście

Post autor: Daro » sobota, 3 kwietnia 2010, 09:27

Tak jak napisał kolega wyżej, na PEBie są aktualne, działające wersje. Linki są zawsze podane do wielu stron z których można ściągać jednocześnie więc nawet jeśli nie mamy premium to i tak nie zajmie nam to długo.
Niestety Dialogys podczas instalacji zachowuje się bardzo kapryśnie. Ostatnią wersję instalowałem na czystym systemie gdyż inaczej się nie dało :)

Awatar użytkownika
Broov
Pasqda
Pasqda
Posty: 3224
Rejestracja: niedziela, 7 września 2008, 17:21
Renault: 2xScenic i Megane
Silnik: 2x1.6 i 2.0
Gadu-Gadu: 256012

Post autor: Broov » sobota, 3 kwietnia 2010, 10:07

Panowie takie sprawy to załatwiajcie sobie na PW a nie ogólnie na forum , nie chcemy być kojarzeni z piractwem ...
Od razu uprzedzam , że jak znajdę na forum bezpośredniego linka do nielegalnej wersji Dialogys'a albo jakiegokolwiek innego programu dam paska , a jak sytuacja się powtórzy bana na tydzień.
Ostatnio zmieniony niedziela, 4 kwietnia 2010, 08:18 przez Broov, łącznie zmieniany 1 raz.
Jest:
MIphII cabrio,SIIphII,CIIIphII.
Było
CC7oo,Punto I,Escort MK7,Astra F,Lanos,Saxo,Laguna IphII 2.0,Laguna IIphI 1,9,SIphII.

luki10

Post autor: luki10 » środa, 7 kwietnia 2010, 09:59

Witam - posiadam dialogys ale niestety dla WIN 7 on nie dizała. chyba ze ktoś ma jakiś sposob aby go uruchomić ?

generalnie to z laptopem dostałem win7 i pokazywał błąd - niewłaściwy katalog ( mimo ze wybierałem 1000 opcji) a pozniej zainstalowałem go u kolegi bez problemu na win XP.

Awatar użytkownika
raven
Bywalec
Bywalec
Posty: 10
Rejestracja: środa, 12 sierpnia 2009, 15:22
Lokalizacja: Kraków

Post autor: raven » środa, 7 kwietnia 2010, 22:43

luki10, na Win7 działa, tylko przed instalacją włącz opcje zgodności z np winXP, wyłącz kompozycje pulpitu i uruchom jako administrator.

U mnie na Win7 Pro 64bit chodzi po tych zabiegach bez problemów.

Pozdrawiam,

Andrzej

luki10

Post autor: luki10 » niedziela, 11 kwietnia 2010, 08:19

raven - prosze pomożcie mi bo nie daje rady - nadal nie moge zainstalować - zrobiłem tryb zgodności z win XP, administrator oraz wyłączyłem kompozycje pulpitu.

generalnie to wyczyściłem rejestr , pozbyłem sie starej wersji - niby juz nie ma nigdzie sladu po niej.

teraz przy instalacji mam następujący komunikat:

nie mozna uruchomic instalatora w trybie graficznym, sproboj uruchomic go ponownie uzywając opcji - console lub - silient.

o co chodzi ?

Awatar użytkownika
PiasQ
administrator
administrator
Posty: 2623
Rejestracja: środa, 21 maja 2008, 14:12
Renault: Talisman TCe 200
Silnik: 1.6T
Lokalizacja: Rumunia :)

Post autor: PiasQ » niedziela, 11 kwietnia 2010, 10:02

java zainstalowana?
Pozdrawiam ;)
Łukasz
Nie dziękuj za pomoc, pomóż innym, wchodząc TUTAJ

luki10

Post autor: luki10 » niedziela, 11 kwietnia 2010, 11:45

tak java zainstalowana

Awatar użytkownika
PiasQ
administrator
administrator
Posty: 2623
Rejestracja: środa, 21 maja 2008, 14:12
Renault: Talisman TCe 200
Silnik: 1.6T
Lokalizacja: Rumunia :)

Post autor: PiasQ » niedziela, 11 kwietnia 2010, 11:51

w sumie najszybszy sposób na Windows 7 to zainstalować sobie Tryb XP i tam wrzucić Dialogys'a ... ale nie każdy komp (a raczej procesor) obsługuje Tryb XP :/
Pozdrawiam ;)
Łukasz
Nie dziękuj za pomoc, pomóż innym, wchodząc TUTAJ

luki10

Post autor: luki10 » poniedziałek, 12 kwietnia 2010, 05:50

o co doklądnie chodzi z tym trybem XP ?
mam prawym kliknąć na właściwości instalki dialogys0 (płyty startowej) i zaznaczyć zgodność z XP (serwis pack3) ?

mogłby ktos zamieścić taką note techniczną lub naprawe odnośnie clio 3, rok produkcji 2007. interesuje mnie doświetlanie zakrętów - jakiś schemat podłączenia, bezpieczniki, przekażniki.
bo z jednej strony działa mi dobrze a z drugiej ciągle świeći.

Awatar użytkownika
PiasQ
administrator
administrator
Posty: 2623
Rejestracja: środa, 21 maja 2008, 14:12
Renault: Talisman TCe 200
Silnik: 1.6T
Lokalizacja: Rumunia :)

Post autor: PiasQ » poniedziałek, 12 kwietnia 2010, 09:32

Tryb XP to taka wirtualna maszyna z Windowsem XP
http://www.microsoft.com/windows/virtua ... nload.aspx
Pozdrawiam ;)
Łukasz
Nie dziękuj za pomoc, pomóż innym, wchodząc TUTAJ

Awatar użytkownika
Rufus
Oklejony
Oklejony
Posty: 650
Rejestracja: poniedziałek, 9 czerwca 2008, 13:05
Renault: Avensis T25
Silnik: 1ZZ-FE
Lokalizacja: KRAKÓW
Kontakt:

Post autor: Rufus » poniedziałek, 12 kwietnia 2010, 10:31

PiasQ pisze:w sumie najszybszy sposób na Windows 7 to zainstalować sobie Tryb XP
A nie trzeba mieć przynajmniej W7 Professional? Jeśli się nie mylę, w Home Edition nie było trybu XP.

ODPOWIEDZ