Reklama francuskie

[Trafic II] Carminat

Potrzebujesz schematu/instrukcji?

Moderator: Grupa Moderatorów

pawel_
Bywalec
Bywalec
Posty: 15
Rejestracja: czwartek, 14 lutego 2019, 07:11
Gadu-Gadu: 0

[Trafic II] Carminat

Post autor: pawel_ » sobota, 16 lutego 2019, 12:25

Cześć. Nie mogłem znaleźć więc piszę nowy post.
Mam w trafic 2006 carminat i chciałbym mieć mapę polski, mam w tej chwili całą Europę zachodnia. Znalazłem na chomiku East Europe która zajmuje podnad 700 MB więc wypalilem płytę DVD, po włożeniu do radia pojawia się error. Ma ktoś pomysł na rozwiązanie problemu?

Pozdrawiam

Wysłane z mojego E6853 przy użyciu Tapatalka



Ostatnio zmieniony sobota, 16 lutego 2019, 12:25 przez pawel_, łącznie zmieniany 2 razy.

marek_scenic
Forumowicz
Forumowicz
Posty: 63
Rejestracja: wtorek, 24 października 2017, 16:50
Renault: Scenic 2 i Megane 2
Silnik: 2.0 16V i 1.6

Re: [Trafic II] Carminat

Post autor: marek_scenic » sobota, 16 lutego 2019, 14:55

Jeśli masz Carminat Informee 2 CD to wypal mapę na płycie CD

Wysłane z mojego BKL-L09 przy użyciu Tapatalka


pawel_
Bywalec
Bywalec
Posty: 15
Rejestracja: czwartek, 14 lutego 2019, 07:11
Gadu-Gadu: 0

Re: [Trafic II] Carminat

Post autor: pawel_ » sobota, 16 lutego 2019, 17:29

marek_scenic pisze:Jeśli masz Carminat Informee 2 CD to wypal mapę na płycie CD

Wysłane z mojego BKL-L09 przy użyciu Tapatalka
Problem w tym że mapa zajmuje więcej miejsca niż jest jest dostępne na zwykłej płycie

Wysłane z mojego E6853 przy użyciu Tapatalka


marek_scenic
Forumowicz
Forumowicz
Posty: 63
Rejestracja: wtorek, 24 października 2017, 16:50
Renault: Scenic 2 i Megane 2
Silnik: 2.0 16V i 1.6

Re: [Trafic II] Carminat

Post autor: marek_scenic » sobota, 16 lutego 2019, 17:56

Napisz jakiego masz dokladnie Carminata

EDIT:
Jeśli masz wersję CD to tu są mapy do niego:
https://chomikuj.pl/kamil6703/Nawigacje ... mee+2/Mapy

Central Europe powinna mieć Polskę.

Jak wrócę do domu to się jeszcze upewnię, czy to są te mapy

Wysłane z mojego BKL-L09 przy użyciu Tapatalka



pawel_
Bywalec
Bywalec
Posty: 15
Rejestracja: czwartek, 14 lutego 2019, 07:11
Gadu-Gadu: 0

Re: [Trafic II] Carminat

Post autor: pawel_ » sobota, 16 lutego 2019, 20:30

Pewności teraz nie mam ale chyha carminat 4r-r2. Sprawdzę i dam znać.

Wysłane z mojego E6853 przy użyciu Tapatalka


marek_scenic
Forumowicz
Forumowicz
Posty: 63
Rejestracja: wtorek, 24 października 2017, 16:50
Renault: Scenic 2 i Megane 2
Silnik: 2.0 16V i 1.6

Re: [Trafic II] Carminat

Post autor: marek_scenic » sobota, 16 lutego 2019, 22:30

Jak możesz to zrób zdjęcie uruchomionego ekranu

Wysłane z mojego BKL-L09 przy użyciu Tapatalka


pawel_
Bywalec
Bywalec
Posty: 15
Rejestracja: czwartek, 14 lutego 2019, 07:11
Gadu-Gadu: 0

Re: [Trafic II] Carminat

Post autor: pawel_ » poniedziałek, 18 lutego 2019, 19:55

Tak to wygląda ObrazekObrazekObrazekObrazek

Wysłane z mojego E6853 przy użyciu Tapatalka


marek_scenic
Forumowicz
Forumowicz
Posty: 63
Rejestracja: wtorek, 24 października 2017, 16:50
Renault: Scenic 2 i Megane 2
Silnik: 2.0 16V i 1.6

Re: [Trafic II] Carminat

Post autor: marek_scenic » poniedziałek, 18 lutego 2019, 23:44

Czyli masz Carminat Informee 2 CD.

Pobierz mapy(albo mapę) z linku, który wcześniej podesłałem i wypal na CD.

Powinno zadziałać :)

Wysłane z mojego BKL-L09 przy użyciu Tapatalka


pawel_
Bywalec
Bywalec
Posty: 15
Rejestracja: czwartek, 14 lutego 2019, 07:11
Gadu-Gadu: 0

Re: [Trafic II] Carminat

Post autor: pawel_ » wtorek, 19 lutego 2019, 07:15

Dziękuję za podpowiedź. Dam znać.

Wysłane z mojego E6853 przy użyciu Tapatalka


Awatar użytkownika
Broov
Pasqda
Pasqda
Posty: 3224
Rejestracja: niedziela, 7 września 2008, 17:21
Renault: 2xScenic i Megane
Silnik: 2x1.6 i 2.0
Gadu-Gadu: 256012

Re: [Trafic II] Carminat

Post autor: Broov » wtorek, 19 lutego 2019, 07:46

Działająca mapa i działające spolszczenie do informee 2 jest na forum (a przynajmniej niedawno jeszcze było ) ;)

Wysłane z mojego LG-M700 przy użyciu Tapatalka

Jest:
MIphII cabrio,SIIphII,CIIIphII.
Było
CC7oo,Punto I,Escort MK7,Astra F,Lanos,Saxo,Laguna IphII 2.0,Laguna IIphI 1,9,SIphII.

pawel_
Bywalec
Bywalec
Posty: 15
Rejestracja: czwartek, 14 lutego 2019, 07:11
Gadu-Gadu: 0

Re: [Trafic II] Carminat

Post autor: pawel_ » wtorek, 19 lutego 2019, 08:47

Gdzie mogę to znaleźć?

Nasuwa się kolejne pytanie. Czy jeśli wgram east europe to powrót np do mapy niemiec będzie wymagał ponownego wgrania mapy z tym regionem?

marek_scenic
Forumowicz
Forumowicz
Posty: 63
Rejestracja: wtorek, 24 października 2017, 16:50
Renault: Scenic 2 i Megane 2
Silnik: 2.0 16V i 1.6

Re: [Trafic II] Carminat

Post autor: marek_scenic » wtorek, 19 lutego 2019, 09:26

Tu masz link do spolszczenia:
viewtopic.php?p=166267#p166267


Sa dwie opcje. Wgrywasz sobie na stale np. Eastern Europe, a potem jak jedziesz w inny region to wkladasz płytę i wybierasz opcje, żeby tylko odczytywało z płyty. Jak wyjmiesz płytę to będziesz miał znowu Eastern Europe.

Albo za każdym razem wgrywać mape do pamięci, ale po wgraniu Niemiec, będziesz musiał znowu wgrać Polskę

Wysłane z mojego BKL-L09 przy użyciu Tapatalka


pawel_
Bywalec
Bywalec
Posty: 15
Rejestracja: czwartek, 14 lutego 2019, 07:11
Gadu-Gadu: 0

Re: [Trafic II] Carminat

Post autor: pawel_ » wtorek, 19 lutego 2019, 17:44

Dziękuję za wszystkie informacje. Dam znać jak mi poszło

Wysłane z mojego E6853 przy użyciu Tapatalka


pawel_
Bywalec
Bywalec
Posty: 15
Rejestracja: czwartek, 14 lutego 2019, 07:11
Gadu-Gadu: 0

Re: [Trafic II] Carminat

Post autor: pawel_ » sobota, 23 lutego 2019, 18:10

No i dupa.
Wypalilem dwie płyty, jako USB i jako "zamkniętą"
Po włożeniu do radia w obu przypadkach najpierw pojawia się komunikat "READ CD" a następnie "ERROR CD"
Płytę wypalilem przy minimalnej prędkości. Nośnik "no name" więc dzisiaj kupiłem "verbatim" i spróbuję ponownie.
Dodam że płyty z muzyką czyta więc napęd jest ok.
Może jakieś sugestie?

Wysłane z mojego E6853 przy użyciu Tapatalka


marek_scenic
Forumowicz
Forumowicz
Posty: 63
Rejestracja: wtorek, 24 października 2017, 16:50
Renault: Scenic 2 i Megane 2
Silnik: 2.0 16V i 1.6

Re: [Trafic II] Carminat

Post autor: marek_scenic » sobota, 23 lutego 2019, 18:50

Rozumiem, że nagrałeś rozpakowany plik z mapą? Powinieneś mieć taki układ plików na plycie, jak na screenie.

Wolę się upewnić, bo już różne rzeczy widziałem :) Obrazek

Wysłane z mojego BKL-L09 przy użyciu Tapatalka


ODPOWIEDZ