Witajcie,
POTRZEBNY SCHEMAT WTYCZKI OD ŚWIATEŁ FULL LED PURE VISION
Narodził się pomysł wymiany zwykłych reflektorów przednich na reflektory LED PURE VISION. O ile większość tematu już opanowałem, pozostaje ostatnia zagadkowa kwestia. Mam prośbę do osoby, która posiada lub ma dostęp do Kadjar-a właśnie z reflektorami LED PURE VISION i ogarnia trochę temat elektryki o pomiar przewodów we wtyczce od lampy. Sama wtyczka, ilość przewodów i kolory są takie same w wersji zwykłej i LED PURE, przed podłączeniem lampy chce mieć pewność, że zgadzają się napięcia. U mnie wygląda to tak ( zwykłe lampy ) :
widok mojej wtyczki 8 pinowej po włączeniu wszystkiego ( ledy ( dzienne ), krótkie, długie, kierunek... ):
- - - -
masa 12v nic nic
- - - -
12v 12v 5v 12v (kierunek)
i tu prośba o pomiar miernikiem tej wtyczki w Kadjar z reflektorem PURE LED.
Mam pewne podejrzenia, że w wersji LED PURE na dole od lewej w drugim rządzie ( na moim rysunku ) zamiast 12v, 12v jest 5v, 5v
Jeżeli ktoś da radę, będę wdzięczny i przygotuje poradnik zmiany zwykłych lamp na LED PURE VISION.
Pozdrawiam,
Sławek

[KADJAR] Potrzebny schemat wtyczki do świateł full led pure vision
Moderator: Grupa Moderatorów
-
- Bywalec
- Renault: KADJAR
- Silnik: 1.6 DCI
-
- Bywalec
Re: KADJAR - POTRZEBNY SCHEMAT WTYCZKI OD ŚWIATEŁ FULL LED PURE VISION
rychukiller pisze: ↑środa, 25 października 2017, 09:01Witajcie,
Narodził się pomysł wymiany zwykłych reflektorów przednich na reflektory LED PURE VISION. O ile większość tematu już opanowałem, pozostaje ostatnia zagadkowa kwestia. Mam prośbę do osoby, która posiada lub ma dostęp do Kadjar-a właśnie z reflektorami LED PURE VISION i ogarnia trochę temat elektryki o pomiar przewodów we wtyczce od lampy. Sama wtyczka, ilość przewodów i kolory są takie same w wersji zwykłej i LED PURE, przed podłączeniem lampy chce mieć pewność, że zgadzają się napięcia.
edit 28.10.2017
Po założeniu lamp LED PURE VISION w miejsce zwykłych reflektorów okazało się, że nie trzeba nic robić, LED PURE VISION działają, samochód jest przystosowany do pracy z tymi reflektorami, wystarczy włożyć lampy, przykręcić, podłączyć wtyczki i to wszystko. Brakuje tylko auto-poziomowania, ale działa regulacja wysokości 0-1-2-3-4, więc wszystko jest tak jak było.
Pozdrawiam,
Sławek
Ostatnio zmieniony poniedziałek, 30 października 2017, 09:25 przez rychukiller, łącznie zmieniany 1 raz.
- spoogie
- Forumowicz
- Renault: Captur
- Silnik: TCe 90
Re: KADJAR - POTRZEBNY SCHEMAT WTYCZKI OD ŚWIATEŁ FULL LED PURE VISION
Jak kupowałeś te lampy? oryginalne czy jakieś używki?
--
Captur Zen TCe 90 '15
Clio II Extreme 1.2 16v '03
Megane Coupe 2.0 8v '96
Captur Zen TCe 90 '15
Clio II Extreme 1.2 16v '03
Megane Coupe 2.0 8v '96
-
- Bywalec
Re: [KADJAR] Potrzebny schemat wtyczki do świateł full led pure vision
Kupiłem tu :
http://allegro.pl/renault-kadjar-2015-f ... 73609.html
Lampy są nowe, kompletne, europejskie, oryginalne, data produkcji 02.2017. Nie wierzyłem i pojechałem odebrać osobiście.
http://allegro.pl/renault-kadjar-2015-f ... 73609.html
Lampy są nowe, kompletne, europejskie, oryginalne, data produkcji 02.2017. Nie wierzyłem i pojechałem odebrać osobiście.
-
- Bywalec
- Renault: Kadjar
- Silnik: 1.2
- Gadu-Gadu: 1843162
Chce zrobić podobnie jak ty i mam jeszcze kilka pytań o o inne sprawy z Autem podasz mi swoje gg
-
- Bywalec
- Silnik: 1.2
Też jestem zainteresowany taka zmiana. Podaj więcej info. Kupiłeś lampy razem z tymi modułami?
-
- Bywalec
- Silnik: 1.5 dCi
- Kontakt:
Czy udało Ci się to finalnie ogarnąć? Świecą?rychukiller pisze: ↑środa, 25 października 2017, 09:01Witajcie,
POTRZEBNY SCHEMAT WTYCZKI OD ŚWIATEŁ FULL LED PURE VISION
Narodził się pomysł wymiany zwykłych reflektorów przednich na reflektory LED PURE VISION. O ile większość tematu już opanowałem, pozostaje ostatnia zagadkowa kwestia. Mam prośbę do osoby, która posiada lub ma dostęp do Kadjar-a właśnie z reflektorami LED PURE VISION i ogarnia trochę temat elektryki o pomiar przewodów we wtyczce od lampy. Sama wtyczka, ilość przewodów i kolory są takie same w wersji zwykłej i LED PURE, przed podłączeniem lampy chce mieć pewność, że zgadzają się napięcia. U mnie wygląda to tak ( zwykłe lampy ) :
widok mojej wtyczki 8 pinowej po włączeniu wszystkiego ( ledy ( dzienne ), krótkie, długie, kierunek... ):
- - - -
masa 12v nic nic
- - - -
12v 12v 5v 12v (kierunek)
i tu prośba o pomiar miernikiem tej wtyczki w Kadjar z reflektorem PURE LED.
Mam pewne podejrzenia, że w wersji LED PURE na dole od lewej w drugim rządzie ( na moim rysunku ) zamiast 12v, 12v jest 5v, 5v
Jeżeli ktoś da radę, będę wdzięczny i przygotuje poradnik zmiany zwykłych lamp na LED PURE VISION.
Pozdrawiam,
Sławek