Reklama francuskie

[Traffic II] Carminat 8000, mapy i zapytania

Potrzebujesz schematu/instrukcji?

Moderator: Grupa Moderatorów

ODPOWIEDZ
Mechał
Bywalec
Bywalec
Posty: 3
Rejestracja: poniedziałek, 13 maja 2019, 22:26
Renault: Trafic II
Silnik: 1.9 DCI, mapa 145km

[Traffic II] Carminat 8000, mapy i zapytania

Post autor: Mechał » wtorek, 14 maja 2019, 10:15

Witam, nie wiem dlaczego ale w dziale " Dodatkowe Wyposażenie -> Nawigacje/Mapy " zablokowana jest możliwość dodawania postów lub odpowiadania na te najważniejsze. Postanowiłem opisać swój problem, a zarazem prośbę tu.
W Reanult Trafic II znajduje się nawigacja Carminat 8000
Configuration: 0602
UCC type: UCC3
Software version: 470

HW Number: 0101
SW Number: 0500
Prod - 2004
CSB SW Number: 4.32

Posiada ktoś obraz płyty do wypalenia z mapą Polski? Wiem, że spolszczenie jest wgrać trudno więc chodzi mi pierw o same mapy, Tata gdy kupował go zapomniał sprawdzić, czy dostał wszystkie płyty, niestety są braki. Teraz navi domaga się włożenia płyty w celu działania nawigacji, lecz te które mamy są stare. Poratuje ktoś i wyjaśni jak przeprowadzić ten zabieg?

Awatar użytkownika
superlolek
Forumowicz
Forumowicz
Posty: 151
Rejestracja: czwartek, 5 listopada 2015, 22:45
Renault: Laguna III phI
Silnik: 2.0T@170KM
Gadu-Gadu: 11628303

Re: [Traffic II] Carminat 8000, mapy i zapytania

Post autor: superlolek » środa, 15 maja 2019, 22:03

Niestety Carminat to martwy system i najświeższe mapy są z 2012 do wersji DVD a do tej to nawet nie wiem.
Proszę przeczytaj w wolnej chwili:
https://www.gnu.org/philosophy/can-you-trust.pl.html

Mechał
Bywalec
Bywalec
Posty: 3
Rejestracja: poniedziałek, 13 maja 2019, 22:26
Renault: Trafic II
Silnik: 1.9 DCI, mapa 145km

Re: [Traffic II] Carminat 8000, mapy i zapytania

Post autor: Mechał » piątek, 17 maja 2019, 21:14

Słyszałem, że są 2015/2016 ale nie ma takowych nigdzie do kupna...
A z niepotwierdzonych chomików boję się pobrać żeby czegoś nie zepsuć, słyszałem legendy o czarnym ekranie i nie wiem czy nie dotyczyło to tylko próby wgrania polskiego menu, na którym mi nie zależy. Chodzi o samą najświeższą mapę

ODPOWIEDZ